Western red cederhout

Over de houtsoort Western Red Ceder. 

Western Red Ceder wordt beschouwd als een van 's werelds meest prestigieuze houtsoorten.
De houtsoort combineert schoonheid met een gemakkelijke verwerkbaarheid en duurzaamheid in een product.
Wij verwerken uitsluitend Canadees gegroeit Western Red Ceder.

De voordelen van Western Red Ceder op een rij:

  • Hoge duurzaamheid 15 tot 25 jaar.
  • Hoge stabiliteit d.w.z. weinig werking
  • Goede structuur
  • Aantrekkelijke kleur
  • Prachtige tekening
  • Makkelijk te verwerken
  • Natuurlijke bescherming
  • Western Red Ceder bevat natuurlijke bestanddelen die het beschermt tegen insecten en verrotting. De aanwezigheid van deze natuurlijke bestanddelen, maakt een chemische behandeling overbodig, om een duurzaamproduct te verkrijgen. Hierdoor is Western Red Ceder een milieu vriendelijk en onderhoudsvrij product, en bij uitstek geschikt voor gebruik in de tuin.

tak van western red ceder
Thuja Plicata (Western Red Ceder)


Prachtige structuur en tekening

 

In de cellen vindt afzetting van 'thujaplicin' plaats. Thujaplicin is een organische stof welke Western Red ceder bestand maakt tegen schimmels, bacteriën en verrotting.

 

 

 

 

Over de naaldboom Thuja Plicata (Reuzenlevensboom)

De naaldboom “Thuja Plicata” levert de Western Red Ceder.
Deze boom, heeft zijn groeigebied aan de westkust van Noord-Amerika.
Britisch Colombia (een provincie van Canada), is het grootste groeigebied van de Thuja Plicata. (Prinstuinhuisjes importeerd vanuit Vancouver haar hout). Het cederhout was al ondekt door de indianen. De meeste totum palen zijn van cederhout gemaakt.

 

Duurzaamheid van de keten

Onze leverancier haalt de beste materialen bij de diverse zagerijen in het gebied. Het meeste hout komt van de zagerij Interfor. Interfor werkt met de hoogste normen voor duurzaam bos beheer welke verder gaat waar FSC stopt. 

 

Opslag loods en 2 enorme balken (8 inch x12inch x 40ft 185mm x 265mm x 12200mm) bij onze leverancier in Canada Britisch Colombia.

 

Excursie naar Canada met het Dave (l) Dennie (m) Cor (r). Foto van het lossen van de pakketten welke middels zeecontainers aankomen.               

Interfor

Waarden en normen van Interfor (vertaald uit het engels)

Wij geloven dat het milieu nooit mag worden aangetast. Wij zijn een leider in duurzame bosbouw en voldoen aan de hoogste normen in bossen management en hout productie. Onze praktijken en de faciliteiten worden regelmatig gecontroleerd en we zijn trots op onze prestaties en onze cultuur van continue verbetering. We zijn ook erg trots op de belangrijke milieuvoordelen van het bouwen met hout.

Beleid Interfor 

Wij houden ons aan de volgende uitgangspunten in alles wat we doen:

We zullen milieu-impact minimaliseren, vervuiling voorkomen en streven naar continue verbetering van onze milieuprestaties.
We zullen opereren in overeenstemming met alle toepasselijke wetten met betrekking tot het milieu.
We zullen regelmatig onze praktijken en procedures bewaken en rapporteren over de milieuprestaties.
Wij zullen opleiding aan werknemers en contractanten bieden in milieuvriendelijke werkmethoden.
We zullen onze bossen beheren op een duurzame manier die milieuvriendelijk, sociaal nuttig en economisch levensvatbaar zijn.
We zullen het gebruik van onze houtproducten zoals een goede keuze voor het milieu bevorderen.

Duurzaam bosbeheer

Interfor is een leider in duurzame bosbouw. We zijn van derden gecertificeerd drie wereldwijd erkende en gerespecteerde programma's: De Sustainable Forestry Initiative het Programma voor Endorsement of Forest Certification (PEFC) Inc. (SFI®) en, en we hebben ingevoerd een Wood Inkoop Gids voor onze klanten te ondersteunen kiezen uit duurzaam beheerde bossen.

Onze bossen operaties zijn vastbesloten om te voldoen aan strenge milieunormen door de toepassing van wetenschap gebaseerde principes, samenwerkingsverbanden aan te gaan, duurzame bossen en onafhankelijke certificeringen.

Milieucertificaten

Wij produceren kwaliteit hout uit goed beheerde bossen. Onze bossen en productie-activiteiten zijn onafhankelijk gecertificeerd om internationaal erkende normen. Lees onze nieuwste milieucertificering Update.

Productie

Al onze zagerijen British Columbia zijn Chain of Custody (CoC) certificaat. CoC-certificering tracks logs van de oogst door het productieproces.
Onze zagerijen zijn onafhankelijk gecontroleerd door KPMG optreden griffier Inc en bevestigen dat interfor aan de CoC-certificatie-eisen voldoet voor:

Programma voor de Endorsement of Forest Certification - Interfor's PEFC COC-certificering; Interfor's PEFC Chain of Custody-beleid
Sustainable Forestry Initiative® (SFI) - Interfor's SFI COC certificering
We hebben een FSC-hout inkoopbeleid ondertekend voor British Columbia Coastal Woodlands om de handel in hout of houtvezel die niet voldoet aan de normen van duurzaam bosbeheer te voorkomen.

Bosbouw

Onze bossen operaties zijn vastbesloten om te voldoen aan strenge milieunormen door de toepassing van wetenschap gebaseerde principes, samenwerkingsverbanden aan te gaan, duurzame bossen en onafhankelijke certificeringen.

Sinds 2001 onze British Columbia Kust en Binnenlandse Woodlands Sustainable Forestry Initiative Inc. (SFI®) gecertificeerd zijn.

SFI Interieur Woodlands Certificaat
SFI Coastal Woodlands Certificaat
Sinds 1999 is onze bossen operaties een Environmental Management System (EMS) dat de structuur voor het identificeren, het aanpakken en beheren van milieuvraagstukken biedt hebben toegepast. We vrijwillig aan de jaarlijkse externe audits van onze activiteiten.

Interieur Woodlands 2015 SFI certificering Samenvatting Auditverslag
Coastal Woodlands 2015 SFI certificering Samenvatting Auditverslag

Amerikaanse South Operations

Onze activiteiten in de VS Zuid zetten zich in voor de uitvoering en het bereiken van de Sustainable Forestry Initiative® (SFI®) Standard (2015-2019 Edition) als onderdeel van het hout inkoop programma om de praktijk van duurzaam bosbeheer te verbreden. 

Via onderstaande Komt u op de site van Interfor met (in het engels) een uitgebreidere beschrijving en diverse links naar certificaten en samenwerkings partners van Interfor. http://www.interfor.com/responsibility