Historie van Prins tuinhuisjes

Het bedrijf is opgericht in 1997. Voor die tijd is eigenlijk al de basis gelegd voor het succes. Al vanaf jongs af aan maakten we hutten. Samen met mijn 3 broers en vrienden waren we in de gelukkige omstandigheid dat er vlak bij ons huis een leeg stukje grond was, en een timmerfabriek. Deze combinatie zorgde dat we altijd voldoende hout ter beschikking hadden en ons nooit hoefden te vervelen. We bouwden hutten en vlotten en hadden de grootste lol. Ondertussen leerden we over constructies en verbindingen. Van schoonheid hadden we nog niet gehoord; alles was functioneel.

Mijn broer is in 1993 naar Canada geëmigreerd en zodoende kwam ook ik daar terecht voor een handels stage. Tijdens deze stage, in Britisch Colombia zagen we de schoonheid en ontdekten we de duurzaamheid van ceder. In de jaren erna ben ik nog enkele malen naar Canada geweest. Uiteindelijk hebben we besloten om loghomes (boomstam huizen), tuinhuisjes en prieeltjes te gaan importeren. Dit begon met een inschrijving bij de K.v.K. op 15 april 1997. Aanvankelijk verkochten we de in Canada geproduceerde tuinhuisjes en priëlen. Al snel kregen we vraag naar maatwerkprojecten; we importeerden het hout en maakten in Nederland de projecten volgens de wensen van de klant. Dit bleek een goede keus te zijn. De verkoop is direct via internet gestart. De groei van het internet was gelijk aan de groei van Prins Tuinhuisjes. Na deze onstuimige periode is er meer balans en structuur gekomen in de productie. Uiteindelijk hebben we met behulp van Syntens (innovatie platform) en TNO de hele productie in flow gezet.

onze showroom

Prins tuinhuisjes
Ambachtstraat 1
2861 EW Bergambacht

Bezoek showroom enkel op afspraak

Het bedrijf

Prins Tuinhuisjes is gespecialiseerd in de import en verwerking van Western Red Ceder voor projecten in de tuin. Samen met haar Canadese partners heeft Prins Tuinhuisjes vele jaren ervaring in de bewerking en verwerking van Western Red Ceder. Wij leveren maatwerk tuinhuisjes, schuurtjes, bergingen en prieeltjes. Het toepassen van western red ceder voor standaard bergingen gebeurde al wel in Nederland. Maar het op maat maken van berging, tuinhuisjes, prieeltjes of een schuur was nog niet vertoond. We vonden het in het begin vooral heel gaaf om tuinhuisjes op maat te maken van ceder. Dit plezier in het elke keer opnieuw bedenken van de beste oplossingen is nooit verdwenen. Nog steeds is het bij ieder project onze uitdaging om de wensen van de klant te vertalen naar een bouwwerk voor in de tuin.

wat kost een tuinhuisje of prieel op maat?

 

Communicatie

Doordat we zeer korte lijnen van communicatie hebben zijn we eenvoudig in staat maatwerk te leveren. Een reken- en tekenprogramma stelt ons in staat om efficiënt te werken. Het programma berekent de zaagstaat, en tekent de werktekeningen. De nauwkeurigheid waarmee het programma werkt is 4 cijfers achter de komma in millimeters. Deze nauwkeurigheid komt de kwaliteit ten goede. Door deze nauwkeurigheid is het ook heel goed mogelijk om complexe constructies heel precies te maken.

Maatwerk oplossingen

Bij Prins Tuinhuisjes gaan we uit van uw wensen, en onze mogelijkheden. Uw wens is ons uitgangspunt, wij denken mee om uw wens het beste te kunnen realiseren. Prins Tuinhuisjes is een zeer flexibel bedrijf. De vergaande staat van automatisering binnen het bedrijf en de vooruitstrevende productietechnieken zorgen voor een optimale mix. Zoals u in de volgende pagina's zult zien is geen enkel huisje hetzelfde.

Kwaliteit

Eigen import garandeert een constante kwaliteit tegen een eerlijke prijs. De kwaliteiten van de houtsoort en de continue verbetering aan onze producten blijkt de ideale mix te zijn. Door deze waarden te combineren, en de liefde voor het vak ontstaat een topproduct. Wanneer u kiest voor Western Red Ceder, kiest u voor duurzaamheid. Western Red Ceder is een zeer duurzame houtsoort welke geen behandeling nodig heeft om vele tientallen jaren de weersinvloeden te kunnen doorstaan.

Productie

Wij produceren volledig in eigen beheer uw tuinhuis of prieeltje. Wij werken volgens het zogenaamde Hout Skelet Bouw principe. Dit betekent dat er wordt begonnen met een solide frame van houten balken, dit is de basisconstructie. Daar kan aan de buitenzijde elk type profiel aan bevestigd worden. Door dit principe is Prins Tuinhuisjes ook in staat om elke wens ten aanzien van plaats en uitvoering van ramen en deuren in te vullen. Om deze redenen berekenen wij geen extra kosten, als de plaats van een raam of deur wijzigt. De maatvoering mag u bepalen, het type gevelbekleding wordt ook aan uw wensen aangepast. De afmetingen van de ramen mogen naar eigen wens worden aangepast. Wanneer uw (droom)model er niet bij staat maak een schets met uw ideeën en wij maken er een project van.

Garantie

Het gebruik van Western Red Ceder geeft u de garantie van jarenlang onbezorgd tuinplezier. De passie voor kwaliteit en de samenwerking met experts in binnen en buitenland zorgen ervoor dat wij elke keer de nieuwste trends, technieken en mogelijkheden kunnen toepassen om u beter van dienst te zijn. Prins Tuinhuisjes garandeert u een prachtige aanwinst voor uw tuin.

Fundering

In de regio Bergambacht werken wij samen met enkele specialisten in straat- en funderingstechnieken. Wanneer u zelf zorgt voor de fundering, overleg dan met Prins Tuinhuisjes welke maten u het beste kunt aanhouden. Dit is belangrijk omdat de afmeting kleiner moet zijn dan het door u bestelde tuinhuisje.

Montage

De montage kunt u met behulp van duidelijke tekeningen en een opbouw beschrijving zelf. Een tussenvorm is dat de constructie door Prins Tuinhuisjes wordt gedaan. Hiermee zijn de meest ingewikkelde punten voorbewerkt. Het grote voordeel voor u is een kostenbesparing + het moeillijkste doet Prins Tuinhuisjes. Uiteraard kunt u de montage ook overlaten aan de specialisten van Prins Tuinhuisjes. Zij zorgen voor een onbezorgde oplevering van uw project. Als klant dient u wel te zorgen voor een waterpas fundering.

Levering

Levering in heel Nederland is bij besteding boven € 1000 gratis m.u.v. de waddeneilanden. Levering is tot naast de vrachtwagen.